Kulturglimtar

Kulturglimtar, Ljusnarsbergs kulturrunda som vi får vara med på fast vi bor i Lindesbergs kommun, var i helgen. Ca 500 besökare fast regnet mest öste ner. Det tycker vi är ett gott resultat.

Här fanns många aktiviteter att välja på. Konstvandringen i trädgården där skulpturer och installationer från etablerade konstnärer samt unga lovande, klarade regnet. På bilden ser ni Hanna Ericssons bidrag, hon är yngst med sina 11 år.13528780_1068062206621523_5493741217496869336_n

De riktigt unga besökarna sprang runt i trädgården på skattjakt, för vissa blev den nästan för spännande.P1040783

I galleriet Stora rummet visades grandiosa målningar av Ulrika Andersson. I Mellanrummet, Lilla rummet och kaféet samsades Anita Lindqvist, Gunvor Esplund-Larsson och Gun-Britt Stjernstedt, alla tre från Nora. Det fanns många härliga målningar att vila ögat på.

Vad skulle vi göra om vi inte hade alla dessa underbara människor som hjälper oss en sån här dag. I kaféet fanns Karin och Lillemor, på Magasinet bland konsthantverket stod Anders. Mathilda fanns i Stora rummet. Carl-Eric behövdes vid hyttan för teatern Smidda planer hade också premiär i helgen. Jag, Eva var både här och där.

Ska också skicka ett tack till Babba med flera, som kommer när vi som bäst behöver det och hjälper till med allt praktiskt, som krävs innan vi öppnar.

Det mesta som visades i helgen finns kvar större delen av sommaren.