Galleri

Utställningar sommaren 2019.

15/6-4/7:

Stora rummet: Dan Henriksson

Mellanrummet : Nicolai Alfvén Nickson

Lilla Rummet: Oubaida Mualem

6/7-25/7

Stora rummet: Lena Struwe

Mellanrummet: Sami Rahkonen

Lilla rummet: Emma Fallde

27/7-18/8

Stora rummet: Kerstin Liljedahl/ Cici Retttig

Mellanrummet: Lovisa Bilock

Lilla rummet: Anette Edmark

Möjligheter finns också att ställa ut i kaféet, men där har vi ännu inga bokningar.

 

Utställningar sommaren 2018.

9/6-5/7: Vernissage 9/6 kl. 12-17

Stora rummet: Britta Mårds och Catarina Ingvaldsdotter

Jag heter Britta Mårds och har sedan början av 1980-talet sysslat med konsthantverk med eget företag inom porslin- och glasmålning samt tillverkning av smycken i porslin, stengodslera, bulleyesglas samt silverlera.
Sen drygt 15 år tillbaka så har även konsten kommit in i mitt liv och jag målar tavlor i olja och akryl. Det är tavlor jag kommer att visa här på Galleriet.
Jag känner inga krav och regler utan låter min kreativitet få ge utlopp i glädjen att skapa med färg och fantasi. Mest älskar jag att få använda mig av starka färger och strukturer. Det viktigaste är att ha roligt när man målar och att man själv är någorlunda nöjd med resultatet.
Ibland känner jag för att måla hus, timmerväggar, frukt och blommor men det är den fria målningen som tilltalar mig mest. Slutresultatet kan bli något helt annat under målningens gång än vad man tänkt sig

Jag Catarina Ingvaldsdotter målar för det ger mig mycket glädje och kan mina tavlor ge andra glädje, ja då blir det ju dubbel glädje! jag målar fritt från en tanke till bild ofta med naturen som bakgrund. Akryl är den teknik jag  använder och jag lägger  lager på lager med färg, duschar på med vatten, skrapar o skrapa med spackel spade eller kontokort! jättekul! så håller jag på tills jag börjar se någon form av motiv som jag jobbar vidare med.

”CatsiKurbits”, kurbits med kvinnligt kurviga former! Min variant på Kurbits, här finns både träbrickor, kuddar och tavlor. På kuddarna, som är gjorda av jeans, finns både broderi och applikation.

Mellanrummet: Sami Rahkonen

Mitt namn är Sami Rahkonen och är 30 år gammal.
Jag jobbar inom vården och är utbildad skötare inom psykiatrisk vård och omsorg sedan 2012.

Jag har alltid haft ett genuint intresse för naturen. Det är en plats där jag känner mig hemma. Tystnaden, lukten, känslan och alla de vackra motiv som naturen erbjuder är någonting jag aldrig tröttnar på. Det bästa sättet att ta med sig dessa upplevelser hem är att fotografera eller filma dom. Detta var ett av mina mål när jag startade min karriär som fotograf.

Min inriktning inom naturen är för det mesta på alla vilda djur. Främst vilt och rovfåglar. Men det blir en hel del landskapsfotografering också. Naturen erbjuder så mycket.

Sedan starten år 2006 så har det blivit många utmärkelser här i Sverige men också många utmärkelser ute i världen. De största utmärkelserna för mig är:

– Min bild vann ”årets naturfototävling” i Allers tidning 2014

– Min bild vann ”årets fågelbild” i Skandinaviska fotoklubben 2015

– Min bild kom på 10:e plats i ”European Treasures  Of Nature 2015”

– Min bild valdes ut till ”Headon photo festival 2017” (världens nästa största fotoutställning) i Sydney, Australien. (Endast 10 bilder valdes ut).
Mina tidigare fotoutställningar/bildvisningar/föredrag

2013:
-Maj 2013 – Lindesbergs stadsbibliotek – Bergslagen, från mark till himmel
-Juni/Juli 2013 – Lindesbergs stadsbibliotek – Bergslagen, från mark till himmel (Del 2)
-Oktober 2013 – Örebro konserthus – Bergslagen, från mark till himmel

2014:
-Maj 2014 – Forsens dag vid Hammarbackens skogskafé – Ur Bergslagens hjärta
(Fotoutställning)

2015:
-Februari 2015 – Vinterspår (Stripa gruva) (Fotoutställning)
-Maj 2015 – Forsens dag vid Hammarbackens skogskafé
(Bildvisning och föredrag)
-September 2015 – Lindesberg – Björnar i Finland
(Bildvisning och föredrag)

2016:
-Februari 2016 – Vinterspår (Hammarbackens skogskafé) (Bildvisning och föredrag, Mitt möte med vilda björnar, 2 föreställningar)

-Maj/Juni 2016 – Lindesbergs stadsbibliotek – Flora & Fauna från ryska gränsen till hamnen i visby (Fotoutställning)

2017:
-April/Maj 2017 – Kulturhuset i Örebro – De fyrfotade och deras natur (Fotoutställning)
-Juni 2017 – Hammarbackens skogskafé – De fyrfotade och deras natur (Bildvisning och föredrag)
-Oktober 2017 – Frövi fågelklubb (Bildvisning och föredrag)

 

Lilla rummet: Ann Björk

Ann Björk

Född i Stockholm 1956

Gått grundläggande konstkurs i Stockholm 1985-86 och där arbetat med olika tekniker som grafik, skulptur, teckning och målning. Därefter valt att fortsätta med akvarellteknik, där färgerna och dess egenskaper är den stora utmaningen.
Ytterligare kunskaper i akvarellmålning har bla inhämtats från kurser på Capellagården samt Gerlesborgsskolan för Arne Isaksson.

Inspiration kommer från sådant som passeras, vilket kan var från skridskotur i Bergslagen, cykel på Öland, häst på Island, vandring, buss till Örebro. Det finns alltid något att se och intrycken blir många.

Bilderna är färgmättade med en strävan mot enkelhet, ibland lite naiva.

Har tidigare ställt ut för bland annat Hallsbergs Bild och Konstförening, Galleri Nord, Nora Art,
Nora konsthall, Lindesbergs bibliotek/galleri konstrummet, Frövi museum, Nordens hus i Reykjavik, Antwerpen, jurybedömda utställningar, medverkat i Rådhusets julkalender i Örebro mm.

Har även pedagogisk erfarenhet som inspiratör i olika bildgrupper.

Hemsida: https://konstiorebrolan.se/konstnaerer/ann-bjoerk/
Kontakt: +46705905774

 

Kaféet: Katalin Hamori

Jag är amatörkonstnär och började måla med oljefärg  2009 och fortsatte året därpå med akryl.
2015 provade jag akvarellteknik.
Det var på en kurs med Stanley Dietrichsen i Örebro och deltog på några online kurser.
Jag valde som tema mina egna fotografier för många av mina alster. Mitt favorit tema är Lindesjön i olika årstiden.
Min första utställning var på biblioteket i Lindesberg 2013. Jag deltar på Vinterspår varje år i ABF lokalen sedan 2014.
Jag har haft två utställningar på Lindesbergs lasarett, som är min arbetsplats.
Jag har deltagit i två tävlingar i Ungern med naturmotiv. Förra året fick jag också möjlighet att ställa ut en av mina målningar på en grupputställning i Budapest.
Jag tänker visa  mina oljemålningar och akvareller på Perssons Magasin för första gången.

7/7- 26/7: Vernissage 7/7 kl 12-17

Stora rummet: Linda Colm och Malin Jansson Rang

Linda Colm- Dansande granar

Linda Colm:

Naturmotiven i den här akvarellutställningen visar fantasins och verklighetens gränsland. De två dimensionerna möts och skildrar både det där drömska och abstrakta och samtidigt det konkreta och tydliga. I skogen tillåts jag att vara lekfull och samtidigt kunna få en chans att hämta andan och samla energi och lugn. Ibland inspirerar den mig och ibland känns den skrämmande. Men oftast njuter jag av skogen och allt det liv som myllrar där. Att måla naturen i olika skepnader är ett sätt för mig att få kontakt med den positiva kraft som naturen kan ge, även om jag inte befinner mig i naturen rent fysiskt.

Jag har studerat konst på Wiks folkhögskola ht 2010-vt 2011. Efter den utbildningen sprack en stor del av min bubbla och jag fick verktyg att fortsätta undersöka och känna på måleriets gränslöshet. Främst är det akvarellen som får sätta sin oförutsägbara estetiska prägel i målningarna. Med akvarellen finns utrymme att överraskas och experimentera med fukt, salt, pigment och annat.

 

Malin Jansson Rang:

Efter att mitt skapande och målande legat i dvala i många år fick det nytt liv sommaren 2016.  Jag plockade fram mina gamla block och färger. Hade stort behov av att få uttrycka mitt inre och få en fristad där jag kunde slappna av och låta tankar, känslor och fantasin flöda fritt.

Har sedan barnsben varit fascinerad av hus, byggnader och framförallt ödehus. De är så vackra och uttrycksfulla i sitt öde.

Jag åker gärna runt på vindlande grusvägar tillsammans med min familj,  då kan jag fotografera allt det vackra som passerar. Sedan målar jag av detaljer eller hela hus.

Det är en fin känsla att kunna dela med mig av de övergivna platserna till andra, då lever de vidare och deras förfall blir något mindre förgäves.

Jag har gått bild och form-linje på gymnasiet och diverse kurser men i akvarellen är jag självlärd.  Det är en stor del i min process att hitta lösningar och tekniker på egen hand.

 

 

Mellanrummet: Lovisa Bilock

Lovisa Bilock, född 1993

Konsten kom till mig våren 2017, jag hade varit väldigt sjuk och hade behövt avbryta mina dåtida studier inom måltidsekologi. En dag kände jag att jag behövde uttrycka mig kreativt och det genom att måla. Jag började måla och måla och måla, ett tag gjorde jag inget annat än att måla. Jag har alltid varit en kreativ själ men aldrig tidigare målat i mitt liv. Den glädjen och det lugnet som målandet gav mig går inte att beskriva, det var som att hur dåligt jag än mådde fick målandet mig att finna ro och så är det än idag. Sommaren 2017 målade jag närmare 50 tavlor. Jag är nybörjare på det här men det känns som jag har hittat hem. När jag målar gör jag det för att uttrycka mig själv, det kan vara en känsla, en fundering eller något som bara finns i mitt huvud. Jag finner inspiration inifrån, från mitt allra innersta och därför betyder många av mina tavlor väldigt mycket för mig. Motiven varierar allt från tokiga upp och ner bilder till min tolkning av djur och natur, men också en del motiv på människor. Gemensamt för mina tavlor är att jag vill att de ska skänka glädje, jag vill att man ska kolla på dem och bli glad samt få en tankeställare.

Jag håller till på landet en bit utanför Örebro men spenderar också mycket tid i mina föräldrars sommarstuga uppe i Grängen, Bergslagen. Till hösten 2018 planerar jag att söka till Kävesta Folkhögskola för att kunna utveckla mitt skapande. Jag målar inte bara tavlor, jag utövar också glaskonst och annat skapande. För mig handlar det kreativa och skapandet om så mycket mer än en färdig produkt. För mig handlar det om att ha kul på vägen, känna efter vad jag behöver skapa idag och pröva mig fram. Det finns inga regler för mig när jag skapar, välkomna till min värld av färger och former!

Vill du se mer bilder och info om tavlor? Kika in på min Facebooksida ArtbyBilock.

 

Lilla rummet: Brita Sandewal

l

Brita Sandewall

Född 1957 i Uppsala

Bor sedan 10 år i byn Rombohöjden några mil från Hällefors där jag arbetar som bildlärare på Klockarhagsskolan.

Bilderna jag visar ingår i ett projekt på temat BOMULL. För några år sedan läste jag en bok som berörde mig starkt, ”En solkig historia” av Gunilla Ander. Att bomullsindustrin har konsekvenser för såväl människor som miljö visste jag redan men nu ramlade polletten ner med ett rejält skramlande. I mina bilder utgår jag från datorutskrifter av bomullsplantan, jag associerar fritt och låter bilderna växa fram under arbetets gång. Under arbetsprocessen återupptäcker jag alltmer sambanden mellan bomullsindustrin och de plagg vi tar på oss varje morgon. Vardagen pockar på uppmärksamhet. Kläder hör på ett ofrånkomligt sätt samman med vår självbild, framställandet av textilier är en kulturyttring som ofta fallit på kvinnornas lott men aldrig har omsättningen av varor varit så snabb och resurskrävande som nu.

Att arbeta med bomullsbilderna innebär för mig att gång på gång ”nyupptäcka” företeelser inte bara i min omvärld utan också i mig själv. Den senaste tiden har t:ex en låda med gamla spetsar som min mormor virkat, kommit till användning.

Utbildningar:

Kursverksamhetens konstskola, Uppsala 1976

Kunsthöjskolen, Holbaek Danmark   1977

Bildlärarlinjen Konstfack  1995-98

Separatutställningar (urval)

Hällefors konsthall (2001)

Museet Kvarnen Filipstad (2004)

Konstfrämjandet, Örebro (2005)

Gottsundabiblioteket, Uppsala (i samarbete med elever 2008)

Galleri Strandkullen, Nyhyttan (2010)

Lindesbergs bibliotek (2010)

Konstfrämjandet Bergslagen. (2011-2012)
Turné på länsbiblioteken för ”Lilla Prinsessan” med underlag för samtal med barn i förskolan.

Kulturcentrum Berget, Degerfors. (2013

Galleri Quirinus, Köping (2014)

Nora Konsthall (2014)

Samlingsutställningar (urval)

Toscana Nordic Art festival (2014)                                                                                     Länets konst, Örebro  (2014)                                                                                              Galleri Södra Hyttan, Hällefors (2014-2017)                                                                        ”Now you see me now you don´t”, Nora Bryggeri  (2017)

Hemsida:   www.BriSart.se

 

Kaféet: Märta och Signe Målefors

28/7-19/8: Vernissage 28/7 kl. 12-17

Stora rummet: Gudrun Nyström och Karin Sörhammar

Digital StillCamera

Gudrun Nyström

Bosatt i Vassbo men kommer ursprungligen från Storgranliden i Norrbotten.

Skapande har följt mig som en röd tråd genom hela livet men färg, form och material har varierat.                                                                                                              För ett antal år sedan testade jag betong för första gången och blev fascinerad av möjligheterna som materialet ger. Jag kände mig manad att utforska och experimentera.

Dessutom så är jag en passionerad rostälskare och rosten i kombination med betongen ger ytterligare dimensioner. Att använda saker som normalt benämns skrot och omvandla det till nya vackra, tilltalande alster är en utmaning som jag gärna tar mig an.

Jag har deltagit i ett trettiotal utställningar i mellansverige. Det har varit både separat- och samlingsutställningar

https://www.instagram.com/nystrom.gudrun/ kan du se mer av mina alster.

Tel: 070-364 36 77

 

Karin Sörhammar

Jag är född i Karbenning, uppväxt i Västerås och bor numera i Borlänge.

Under hela mitt liv har jag hållit på med att skapa på olika sätt. Numera är mitt liv inriktad på konst och konsthantverk sedan många år.

Jag har haft flera utställningar givetvis i Borlänge, men också i Västerås och Stockholm. Utställningarna har varit både egna och tillsammans med andra.

Den här gången kommer jag att ställa ut det jag kallar för Aquagrafier. Det är en blandning av foto och akvarellmålning. Jag målar en del av bilden och försöker att på det viset plocka fram vissa delar med färg. Bilderna är inte bearbetade i något dataprogram och dom är tryckta på Giclee fine art papper och det är det jag målar på. Det innebär att varje bild blir unik.

Du kan nå mig på info@madebykas.se eller tel: 073-944 34 23

Mellanrummet: Ewa-Marie Kärrhammar Hammarström/ Berit Bursell

Ewa-Marie Kärrhammar Hammarström

Jag bor utanför Frövi med min man och våra hundar.

Målandet är för mig en stor passion och hobby, jag målar för avkoppling och mitt eget nöje!

Jag målar i Akryl, väldigt blandat, både naturmotiv, hundar och abstrakt. Blandar ofta olika tekniker och jobbar både med svamp, struktur och målarkniv. Jag älskar FÄRG och det återspeglas på mina målningar!

Mitt intresse för att måla, började när en god vän bjöd hem mig för att jag skulle prova att måla! Hon är själv konstnär och de 4 första tavlorna jag målade var under hennes överinseende där hon lärde mig mer om framförallt seendet som hon menade att jag redan hade – innan jag ens hade börjat måla! Sen var jag ”fast” och har fortsatt helt på egen hand!

Tidigare utställningar:

Lindesbergs Stadbibliotek, augusti 2016

Vinterspår, februari 2017

Perssons Magasin, juni/juli 2017

Vinterspår, februari 2018

Förutom dessa utställningar har jag även stått på Frövifors Pappersbruksmuseums Julmarknad 2016 och 2017.

 

Berit Bursell

Jag heter Berit Bursell, bor i Arvika, Värmland. Uppväxt i Stockholms skärgård, fotograferat sen barnsben. Tagit upp intresset igen 2005 och i ökande omfattning de senaste två åren.

Jag försöker fånga naturen med allt vad det innefattar: blommor, insekter, djur, himmel och hav. Naturens fantastiska värld. Det lilla i det stora, allt från att fotografera via mikroskop och mot vidare vyer.

Ser, skildrar omgivningen och ögonblicket i bilden, ljusets förändringar och vill nu förmedla detta till andra. Jag experimenterar med olika tekniker och en mångfald av motiv.

Detta är min första fotoutställning. Ytterligare en är inplanerad på Galleri 39 i Arvika, 22/9-30/9.

Jag kommer under vernissagen att berätta om fotona och min resa till Kanada. Välkomna!

 

Lilla rummet och kaféet: Linda Undegård

Linda Undegård Måleri

Linda är en bildkonstnär, född i Närke, men numera  bosatt och verksam i Valskog, Västmanland, i en röd stuga på landet.

Linda är aktiv med öppen ateljé i sin trädgård, och provar ständigt på nya tillvägagångssätt, som utställning på marknad, i butiker eller varför inte konstfest i sin egen trädgård.

Hon omger sig av natur, älskar och är inspirerad av lantlivet, växtlighet och familj. Färgglatt och lätt måleri och tecknande, i akryl, akvarell och tusch.
Förlorar sig stundtals i detaljer men försöker att lämna lite till betraktaren att finna.

 

Projekt och utställningar, ett litet urval bland det senaste

Konsthallen i Köping 2017

Valskogs Konstfest, utställning i trädgården hösten 2017

Utställning i butik i Wadköping somrarna 2016 och 2017

Konstsafari Kungsör, 2011 och 2017

Öppnade butiken – Undegårds Konst & Presenter hösten 2016

Utställning Galleri Stallet i Arboga 2011

Utställning Kumla Bibliotek 2011

Porträttmålning efter behov och tillgång av tid, pågående

 

Utbildning

Hovedskous målaskola, heter nu Göteborgs Konstskola 1999-2001

Konstskolan Kuben, Örebro 1998-1999

Estetiskt gymnasium- bild 1995-1998