Hösttankar

Sedan 2005 har vi haft ett teatersamarbete med Mellanfjärden och där precis vid vattnet finns ett hamnmagasin med underbara ting.  Tanken börjar gro hos mig, jag gillar hantverksbutiker med vackra saker. När man har en bra lokal för ändamålet och det kommer en sommar utan teaterprojektet ”Trollstigen”, då är det dags att förverkliga drömmen.

carl-eric_sätter_upp_bokstäver

Carl-Eric med stora bokstäver

Min älskade man,  en duktig hantverkare bygger trappor, bänkar, dörrar och allt annat som behövs. Jag städar och städar, det var mycket länge sedan någon städat på översta våningen. Våra nära och kära hjälper oss, bär och fixar.

 

Att det finns duktiga hantverkare i bygden vet jag efter alla besök  på Vinterspår, Kulturglimtar och marknader. Det är bara att ta kontakt. Lite nervöst känns det. Tänk om ingen vill vara med! Att öppna ”affär” är nytt för oss och vi planerar att smyga igång utan buller och bång.

invigning_spelemän_2Första juni, en fantastisk solig lördag slår vi upp portarna för första gången. De flesta besökarna är vänner, det känns som  fest.
Towe, Christian och Zacke spelar härlig musik. Besökarna sitter i gräset i solen och lyssnar och umgås.

 unga_besökare_på_perssons_magasin

Hur ska det bli sen när alla vänner redan varit här?  Det  blir nog glest med besökare. Jag gör en skylt där det står ”ring på klockan så kommer jag”. Den används endast en av de första dagarna.

Vilken tur vi har haft. Innan sommaren var slut hade 22 konsthantverkare ställt ut på Magasinet. Loppisavdelningen har också fyllts på spontant. Det kom många fler besökare än jag förväntat. Summan av kardemumman blir att jag är nöjd med utvecklingen av Perssons Magasin. De sista helgerna har varit lite kyliga, men det är en erfarenhet jag får ta med mig när vi öppnar Magasinet igen inför julen.
Stort tack till alla konsthantverkare och loppisleverantörer samt vikarier för att ni ville vara på Perssons Magasin. Utan er blir det inget.
Tack också alla ni som besökt oss i sommar, hoppas att ni gillade det ni såg och att ni gärna kommer tillbaka.höst_pm
Nu tar vi lite ledigt från Magasinet några veckor innan det är dags att förbereda för julen.
Höstliga hälsningar
Eva & Carl-Eric