Galleri

UTSTÄLLARE 2020

13/6-2/7

Stora rummet: Ann-Sofie Asklund Erbenius

 

Ann-Sofie har sysslat med måleri i olika tekniker i cirka 30 år.

Utbildning:  Kävesta (Örebro), Lunnevad (Linköping), Fridhem (Svalöv) och Väddö (Norrtälje) folkhögskolor, Gerlesborgsskolan (Bohuslän), Folkuniversitetet, samt ett antal specialkurser.

Studier för bl.a konstnärerna Hans Hermansson och Anders Palmér.

 Har ställt ut separat och i grupp, bl.a.

Galleri K Linköping, SMHI Norrköping, Galleri Kingsgården Lindesberg, Galleri Sommar Lindesberg, Lindesbergs museum, Kinda Kultur- och fritidsnämd, Galleri Kraftverk Mjölby, Mjölby bibliotek, Galleriet Skäggetorpskyrkan Linköping, Östergötlands museum, jurybedömd (Under samma tak 2008, 2011,2019), Vadstena bibliotek, Stadshuset och Konsthallen Passagen i Linköping (kommunens konstinköp)

 Vårdnäs stiftgård, Galleri Cupé Västervik, Decembersalongen, jurybedömd, Katrineholm 2015,

Galleri Magnifik Linköping, SANDER [Lab] Linköping,

Höstsalong CentrumGalleriet Gamleby, Lofta Caffè, Höstsalong Åtvidabergs konstförening

Inköpt/Representerad:

Örebro kommun 2010     Linköpings kommun 2011,2012

Motala kommun 2012    Västerviks kommun 2015,2016

I kaféet: Maria Nyberg Sanzén

Maria är formgivare och konstnär bosatt i Glanshammar utanför Örebro där hon driver företaget Sanzén Form & Design. Maria jobbar med möbelrenovering och annat återbruk samt illustrationer. Återbruket syns även ofta i hennes tavlor. Hon hittar inspiration och motiv i materialen och i naturen. Maria tycker om färger och mönster och djur är vanligt förekommande som motiv.

4/7-23/7

I Stora rummet: Lars Göran Skant

Lars-Göran från Örebro, visar sin fotoutställning: Det som en gång var …

Det är en berättelse om delar av vad som finns kvar av de c:a 15000 gruvor som en gång fanns i Bergslagen. En historia om början på vårt lands välfärd – på sätt och vis.

I Kaféet: Åke Vogel

Precision och noggrannhet är signum för konstnären Åke Vogel. Som ung tänkte sig Åke att bli reklamtecknare och köpte en brevkurs från Holland. Efter halva kursen kom ett avsnitt om måleri och då förstod han att det var måleri han ville hålla på med. Med rötterna i Dalarna har Anders Zorn varit en stor förebild och källa till inspiration.

Åke Vogel har haft flera separatutställningar, bl.a. i Malung, Borlänge och Stockholm

 

25/7-16/8

Den planerade utställningen med Guilherme de Carvalho från Sao Tomé e Principe kan inte genomföras pga. Coronapandemin. Istället välkomnar vi Charlotta Lindvall.

I Stora rummet: Charlotta Lindvall, Anton Lindvall, Nathalie Sundberg

Charlotta Lindvall

Charlotta är Hantverkspedagog och har sedan 2005 arbetat med skapande verksamhet, dels med kurser och beställningsarbeten och dels med sitt eget måleri. Sedan 2018 bor hon och hennes familj på en liten gård utanför Örebro där hon även har sin ateljé.

Hon arbetar mest med abstrakt måleri i olja, gärna stora och med starka färger, men både akvarell och akryl finns med bland det hon gjort under åren.

Charlotta har gått flera konstskolor och har sedan 1997 haft regelbundna utställningar på flera platser i Sverige.

 

Anton Lindvall

Anton är 22 år och har under det senaste året börjat utforska olika material och färger, något som lett till spännande och nytänkande konst. Han blandar ofta ”action painting” med mycket detaljerad tuschteckning.

Anton har redan hunnit ha flera konstutställningar och fler är på gång.

 

Nathalie Sundberg

Nathalie är 26 år och har sedan tidiga tonåren varit intresserad av fotografering och tecknande. Under de sista åren har hon även börjat måla i akryl och olja.

Nathalie är en konstnär med känsla för detaljer. Hon avbildar människor såväl som djur och natur.

Trots alla år med penna och pensel så är detta första gången hon visar upp sin konst för allmänheten.

 

I kaféet: Towe Dam

Towe ställer ut blyertsteckningar under temat: En röd. Towe är en av våra hantverkare som varit med sen starten 2013. Hon har alltid hållit på med skapande verksamhet. Hon har pysslat, sytt, snickrat, bakat, spelat fiol. Teckna och måla konstnärligt är däremot något hon försökt, men som hon inte tyckt att hon varit tillräckligt bra på. I julas fick dottern ett set med pennor och teckningsmateriel och hon önskade att Towe också skulle teckna. Towe gjorde ett porträtt av sin dotter och blev så inspirerad att hon skaffade eget materiel som ledde till den här utställningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

l