Annica Delfos, Konstnär

4/6-7/7 -2022
Oljefärg ger mig möjlighet att som en upptäcktsresande stilla min nyfikenhet. Jag fascineras av att vi människor är en liten, pytteliten, del av jordens biologiska mångfald. Att vattnet som nu finns i mig kanske tidigare släckt tallens törst. Visst är det spännande? Hos mig väcks längtan att utforska hur det skulle kunna se ut ur naturens perspektiv; Vad är trädets utsikt? Vad ser maskrosfröet när det flyger hemifrån? Utställningen på Perssons Magasin har jag döpt till ”I längtans spår”.
Jag är född i Hällefors och bosatt sedan tidigt 80-tal i Nederländerna, där jag även fått min utbildning: keramikutbildning i Gouda (1997-2000) och konstskola i Amsterdam (2012-2014). År 2000 började jag med brukskeramik som såldes bland annat i Grythyttan (SE) och i Leiden (NL). Något år senare specialiserade jag mig på porslin och utvecklade konceptet ”Porslin Mixed Media”, (små installationer). Deltagit i biennaler i Österrike, Nederländerna och Kroatien. År 2010 blev jag nominerad för ”Naspa Talent Award” i Tyskland. Haft utställningar på gallerier och museer i Nederländerna, Sverige, Tyskland, Spanien och Kroatien. Installationerna växte och fyllde hela rum, med teman som bi-döden, kärlek och ”att se när man tittar”. De var till en början kombinationer av keramik (porslin) och fotografi där, efter ett tag, fotografierna ersattes av oljemålningar. Till sist enbart oljemålningar. År 2014 tog jag alltså steget över från keramik (och installationer) till måleri. Sedan dess har jag förutom arbete med uppdrag, också ställt ut i Nederländerna, Sverige och Frankrike. I målningarna återvänder jag till mina svenska rötter, i längtan till att vara en del av en så mycket större installation, naturens egna; skogen, stenarna, blommorna, mossan, vinden och ljuset.
instagram: annicadelfosontrack

Margareta Fredriksson

9/7-28/7
Hela mitt liv har jag varit intresserad av färg och form. Färgen har stor betydelse i mitt liv. När jag målar utgår jag oftast från tre färger vet inte vad det skall bli när jag börjar måla, jag avbildar aldrig utan följer min intuition och inspireras av Färgen och formen. När skapadet kommer ihåg vaknar kreativiteten.
Under åren har jag gått många utbildningar i olika målartekniker, olja, akvarell,akryl på duk och tyg samt sidenmålnig. På senare tid har jag börjat tova, och gör tavlor även i ull, som jag kardan, färgat, tovat och broderat på.

Natalia Johansson

30/7-4/9
Sedan 1994 bor och arbetar jag som konstnär i Stockholm. Jag målar i olika tekniker som olja, akvarell och blandteknik och tycker om att experimentera med olja och akrylmåleri, men ägnar mig även åt design och skulptur. Jag inspireras av allt möjligt som jag ser framför mig, ibland kan det vara små städer som jag besöker, ibland en samling med människor.
Det är väldigt olika intryck som ger impulser till motiven i mina konstverk. Jag försöker stilisera och skapa mitt eget sätt att måla och är väldigt intresserad av olika kombinationer av färger, hur de jobbar ihop och vilka effekter man kan få på en duk.

Kontakt

070-627 14 94

Västra Löa Juthemmanet 362
71494 Kopparberg.

Kontakta oss