Inga-Lill Häggkvist

Utställning på Perssons Magasin. 15/6-4/7 2024
Inga-Lill föddes 1954 i Arvidsjaur som ligger i Lappland. Där bodde hon till dess hon slutat grundskolan. Därefter flyttade Inga-Lill och hennes föräldrar till Västmanland. Inga-Lill är utbildad sjuksköterska och har arbetat inom vården i många år men efter en trafikolycka blev målandet som terapi. Det ger henne mycket glädje. Barnbarnen är också en källa till inspiration och glädje. Inga-Lill har alltid älskat att vara ute i naturen och under hennes uppväxt blev det mycket skidåkning och fiske. Hon lärde sig uppskatta vad naturen ger, när Inga-Lill målar är det ofta den som inspirerar henne.
Inga-Lill målar mest i akvarell och akryl men har också provat olja. Färgskalan varierar från starka klara färger till milda lugna. Helst målar hon landskap, hus, djur och blommor. Ibland provar hon att måla från fantasin med att ta fram olika färger och former. Andra favoriter är att måla änglar och nallar och då gärna för att dekorera bruksföremål som pallar, barnstolar, dörrskyltar, kvastar eller brickor. Decoupage är en annan teknik som Inga-Lill använder för att dekorera ljus eller blomkrukor. Inga-Lill hoppas att tavlorna blir en fröjd för ögat för er som tittar.

Annica Delfos, Oljemålningar
Petra Genemans, Keramik

Naturen Ser oss. 6/7 - 25/7 2024 Sommar utställningen 2024 i Perssons Magasin är 25 års jubileum av deras vänskap. Petra och Annica träffades när de gick på keramik utbildningen i Gouda. Ingen av dom är födda i Nederländerna, vilket gav dem redan tidigt ett speciellt band. Petra är född i Sydafrika, man kan säga att hon föddes med lera i händerna. Genom åren har hennes nyfikenhet i materialet bara ökat, hennes stora atelje är fylld med skulpturer och objekt. Petra drejar och bygger med leran, formar och förändrar tills hon har hittat harmoni, balansen och uttrycket som hon vill förmedla . Till denna utställning har hon låtit sig inspireras av titeln de valde; Naturen Ser Oss.
Annica gick från keramik till oljemålning för tio år sedan. Det här är tredje gången som hon har sin sommar utställning i Perssons Magasin's galleri. Annica är född i Hällefors och skogen har jämt fascinerat henne. Den både lugnar, skrämmer och väcker nyfikenhet; Vad ser mossan?, Hur upplever träden ljuset? Till sommarens utställning har Petra och Annica arbetat tillsammans, den här utställningen är mer än två konstnärer som delar en lokal. Resultatet är en gemensam historia, med egna verk inspirerade av varandra och med de gemensamma verken, serien; Naturen Ser Oss i huvudrollen.
Kontakt uppgifter: petragenemans@live.nl www.annicadelfos.art instagram: annicadelfosontrack annicadelfos@gmail.com

Elisabeth Billander och Jan Dahlberg

Utställning: Vårt Bergslagen på Perssons Magasin 27/7 -25/8 2024 Att vara människa i den tid vi lever i nu som blir alltmer polariserad och splittrad skapar frågor och behov av att hitta både metoder och omgivningar att finna ro och tröst i. Vi undersöker detta genom olika material och våra olika discipliner och använder Vårt Bergslagen som ett gemensamt tema för utställningen. Med hjälp av gallerirummet med sina stenväggar hoppas kunna skapa en atmosfär där betraktaren kan uppleva någon form av andrum.
Jan Dahlberg född 1960 Riddarhyttan Bergslagen utbildad med en MFA från metallformgivning på Konstfack. Elisabeth Billander född 1973 Göteborg. Utbildad med en MA från Keramikkonst på HDK/Valand, Göteborgs Universitet. Tillsammans driver paret Konst och Kulturföreningen Studio Kolingen, i Riddarhyttan. Studio Kolingen AiR, tar emot konstnärer från både sverige och utomlands för att bo och arbeta koncentrerat under en period. Hittills har tre ukrainska konstnärer kunnat vistats på Studio Kolingen, tack vare stöd från Swan (Swedish Artist Residency Network) och Resurscentrum för Konst, Region Västmanland. Riddarhyttan är också en av de platser som är med i projektet Kulturella Kraftfält som är ett regionalt utvecklingsprojekt mellan Örebro- och Västmanlands län.

Kontakt

070-627 14 94

Västra Löa Juthemmanet 362
71494 Kopparberg.

Kontakta oss