Göra i Löa

Löa är en Bergsmansby med många fina gårdar. Mitt i byn ligger Löa hytta som har anor från 1500-talet. På 1970-talet restaurerades den och är idag en av landets bäst bevarade järnhyttor. Hyttan ägs av byborna och är ett museum. I hyttan spelas under sommaren vanligtvis en teatervandring, Hyttans Hemligheter, för barnfamiljer. Den här sommaren tar dock teatern en paus.
Här finns tre vandringsleder på ca 5 km var. Den Vita stigen, den Gröna stigen och den Blå stigen, alla utgår från Löa hytta.
Den Vita stigen går genom byn längs ån, över den nybyggda bron och genom vacker jordbruksbygd, en promenadstig, lätt att gå utan branta backar.
Den Blå och den Gröna stigen går från byn och upp i skogen. Här är terrängen lite mer backig, men fortfarande ganska enkel. Alla stigarna lämpar sig väl för de som vill ha en skön promenad.
En minigolfbana är belägen vid rastplatsen vid ån. Platsen har också bra badmöjligheter. Här hoppar byns unga från broräcket. Ytterligare badmöjligheter med brygga finns vid Norrsjöns badplats. Här är det långgrunt vilket passar även de små barnen.
I Bygdegården anordnas festligheter som Löa festen, Midsommarfirande och Nostalgidagen. Bygdegården är en fantastisk festlokal som är möjlig att hyra.
I Ramsberg, en mil bort ligger Ölsjön med en mycket fin badplats som även har servering, lekplats, hopptorn och camping.

I Stjärnfors 1 mil från Löa finns Stjärnfors golfklubb med sin 9 hålsbana.

Kontakt

070-627 14 94

Västra Löa Juthemmanet 362
71494 Kopparberg.

Kontakta oss