Familjen Persson

Vi som driver och bor här på gården Juthemmanet heter Eva och Carl-Eric Persson. Juthemmanet är en släktgård och vi flyttade hit 1972. Vi har två barn, Johan och Karin. Johan bor med sin familj på andra sidan riksväg 50 och Karin bor med sin familj i Stockholm. 2013 startade vi Perssons Magasin, något ska man väl göra när man blivit pensionär. När man som vi äger en gård där uthusen inte längre har en given funktion, de bara står där outnyttjade kom tanken på loppis och konsthantverk. Med en massa livserfarenhet i bagaget, en lång erfarenhet av att driva företag och att organisera verksamheter gav vi oss ut på ett nytt äventyr.
Vi tänkte en liten verksamhet där eventuella besökare skulle kunna påkalla vår uppmärksamhet genom att ringa på en vällingklocka och vi skulle komma springande och se om vi kunde vara till hjälp. Det blev mycket större, redan efter två dagar fick vi kassera idéen med vällingklocka. Det är roligt att driva Perssons Magasin och försöka utveckla verksamheten. Den har växt för varje år och vi har inte slutat än. Ibland har det varit för stressigt och att vi då klarat av situationen kan vi tacka alla våra nära och kära, som alltid ställt upp och räddat oss när vi behövt det. En del människor tycker väl att vi borde trappa ner, men vi tycker att det är väldigt stimulerande att få utveckla vårt besöksmål. Perssons Magasin utvecklar även oss, vi lär oss nya saker och träffar många nya trevliga människor. Vi hoppas att någon i framtiden har lust att fortsätta vårt arbete, den som lever får se. Min man gick bort i höstas, nu försöker jag på egen hand. Han är fortfarande ett stöd med allt han gjort för att underlätta arbetet. Towe hjälper mig där mina kunskaper inte räcker till. Sen har jag ett helt gäng duktiga ungdomar och vänner som finns där för mig.

Våra medarbetare

Rosen vid kafé

Towe Dam

Emma Nordenfelt

Selma Nordenfelt

Molly Dam

Rosen vid kafé

Julia Ringvall

Max Hedenius

Rosen vid kafé

Susanna Ehrnlund

Rosen vid kafé

Anne Hind

Märta Målefors

Hyttans Hemligheter

Sedan 2005 har vi varit engagerade i teatervandringar i Löa. Först i skogen under namnet Trollstigen och från 2017 är teatervandringen i Löa hytta under namnet Hyttans hemligheter. 2022 lämnade vi över ansvaret till Elin Hector, äntligen en stark föryngring. Sommaren 2024 tar teatern paus.

Infopoint

Perssons Magasin är också en Infopoint och vi kan ge er tips på saker att göra och uppleva här i Bergslagen. Vi tillhandahåller broschyrmaterial.

Laddstation

På gården finns en laddstation för elbilar. (Typ 2, 22 kW) Här finns det möjlighet att ladda din elbil. Du betalar med swish. Hur mycket står att läsa på plats.

Kontakt

070-627 14 94

Västra Löa Juthemmanet 362
71494 Kopparberg.

Kontakta oss