Januari börjar året.

Jag är en mycket stolt farmor och jag vet att detsamma gäller farfar. Vårt älskade barnbarn Victor har precis vunnit silver på JVM i Vars i Frankrike. Han tävlar i speedski och åker alltså rakt utför så fort det bara går. Jag måste medge att jag känner en viss oro, men just nu känns det bra när han är i mål utan incidenter. 

Imorgon blir det väl oro igen då Matilda vårt äldsta barnbarn ger sig ut i backen. Hon tävlar som senior i röd gummidräkt. Vet att hon har målet 200 km/h det är bara att hålla tummarna att allt går väl.

Här hemma är det januari och det mesta är vila kan man tro, men nu börjar planeringen inför den kommande säsongen. Vi förkovrar oss genom att delta i de utbildningar som regionen ordnar för oss, som har verksamhet i besöksnäringen. Det är sökmotoroptimering, onlinebokningssystem, bilder och videor för Instagram och Facebook, nyhetsbrev och uppdatering av hemsidan m.m.

Vem vill driva vårt kafé? Vem vill ställa ut konst i vårt galleri? Vilka ungdomar vill jobba hos oss i sommar? Det är dags att börja frösådden så det blir en prunkande trädgård. Vårmarknaden, som är en nyhet i år, bör få lite mer kött på benen. Bäst att sätta igång och planera. Snart är det vår.