Hösten är här

Tiden går fort, nyss var det vår och nu är det höst. Vi har stängt för säsongen som var både lång och välbesökt. Jag överdriver inte om jag säger att vi hade minst 12000 besökare den här sommaren. Allt fungerade väl trots Corona. Alla ungdomar, som jobbat hos oss, så vi äldre äldre inte behövde utsätt oss för onödig smitta, har gjort ett fantastiskt bra jobb. Signes Matkällare med lokalt mathantverk blev en succé, för att inte tala om Kafé Vita Stugan med Annika vid rodret, sån underbart  god mat vi och våra besökare fått smaka.

Allt vackert konsthantverk och härliga konstutställningar har också lockat många besökare. Givetvis bidrar också loppis, där man verkligen kan göra fynd. Vi har en blandning som kan tilltala hela familjen. Oj, höll på att glömma mitt skötebarn skattjakten. Skattkistan fick fyllas på många gånger med hjälp av våra nära och kära.

Den här sommaren fick jag lite mer tid för trädgården, som visserligen är lite för stor för två pensionärer, men den ger bra motion. Vår trädgård är inte vanskött bara härligt vildvuxen, står det på en skylt som möter besökarna i trappen. En besökare kommenterade, att hon inte tyckte att den var särskilt vildvuxen. Den kommentaren värmde mitt hjärta.

Många timmar har gått till att jaga mördarsniglar, en ohyra som kom för två år sedan och som ätit upp en stor del av det jag planterat, men skam den som ger sig. De öppna komposterna är borttagna och jag försöker få rent runt planteringarna i köksträdgården genom att lägga duk och flis. Vet hur äggen ser ut och dödar dem med kokande vatten. Till våren ska jag vara klokare när jag planterar ut och inte duka upp frukostbordet till sniglarna.

Nu väntar vi på Storå Mur och Puts som ska komma och installera en bakugn i den gamla bakugnen i Kafé Vita Stugan. Här ska Annika baka gott bröd och kanske göra pizza. En härlig brasa kan värma besökarna. Allt ska vara klart till julmarknaden som startar lördagen den 14 november.